چه نکاتی را هنگام انتخاب وکیل خوب باید رعایت کنیم؟

چگونه بهترین وکیل را برای مشکلات حقوقی خود انتخاب کنیم؟

چگونه بهترین وکیل را برای مشکلات حقوقی خود انتخاب کنیم؟


احتمالاً شما هم در زمان یک دعوا یا شکایت یا برای امور حقوقی یا کیفری خود به ‌دنبال بهترین وکیل هستید، تا بتواند با استفاده از تخصص و مهارت خود، حق شما را احیا کند. ما در این مقاله ویژگی‌های یک وکیل خوب و نکات مهم، در رابطه با این انتخاب را برای شما بیان می‌کنیم، تا با دقت نظر بیشتری این انتخاب مهم و سرنوشت‌ساز را انجام دهید.

وکیل خوب کیست؟

وکیل خوب به شخصی گفته می‌شود که با صداقت، مهارت و تخصص خود، به موکل کمک می‌کند. وی اطلاعات و نکات مهم پرونده را برای قاضی بیان می‌کند و با تلاش دلسوزانه برای احقاق حق موکل خود، تلاش می‌کند. برای اینکه بابت جلسات دادرسی و پیگیری پرونده، اطمینان خاطر داشته باشید، ‌موضوع مورد نظرتان را به وکیلی بسپارید تا توانایی و تخصص لازم را در زمینه مسائل حقوقی داشته باشد.

انتخاب وکیل مناسب برای پرونده های حقوقی نقش بسیار مهمی در نتیجه رای دارد.
انتخاب وکیل مناسب برای پرونده های حقوقی نقش بسیار مهمی در نتیجه رای دارد.

در بعضی از دعاوی، شما می‌توانید با اعطای وکالت به وکلا، از زمان طرح دعوا تا پایان دادرسی، در جلسات دادگاه شرکت نکنید. زیرا وکیل به نمایندگی از شما در جلسات دادگاه حضور دارد. او به دلیل آشنایی با قوانین و مقررات مربوط به این ‌موضوع، خواسته شما را به ‌درستی در دادگاه پیگیری می‌کند.

چرا باید در انتخاب خود دقت کنیم؟

اگر در انتخاب خود دقت کافی داشته باشید، ممکن است حقی که به ‌طور کامل از بین رفته را وکیل برای شما احیا کند و نتیجه دادگاه را به نفع شما تغییر دهد. مانند زمانی ‌که علیه شما شکایت شده (درحالی ‌که در واقعیت شما مرتکب جرمی نشده‌اید) و هیچ ادله و مدرکی مبنی ‌بر بی‌گناهی شما وجود ندارد.

در این حالت وکیل با استفاده از تجربه و تخصص خود یا راه‌های دیگری مانند استناد به یک رأی وحدت رویه یا موارد مانند آن، می‌تواند قاضی را مجاب کند تا به نفع شما حکم ‌دهد. این موارد نیازمند اطلاعات کامل و به‌روز بودن وی در زمینه موضوعات حقوقی و کیفری است.

یک وکیل خوب چه خصوصیاتی دارد؟

بهترین وکلا چه خصوصیاتی دارند؟
بهترین وکلا چه خصوصیاتی دارند؟

برای انتخاب بهترین وکیل، باید خصوصیاتی را در نظر داشته باشید تا بر اساس آن‌ها انتخابی مناسبی برای پرونده خود داشته باشید.

  • وکیل خوب باید علاوه ‌بر صلاحیت و تخصص لازم در زمینه موضوع پرونده، خصوصیاتی مانند پاک‌دستی، امانت‌داری و تلاش برای صلح و سازش طرفین در مواقعی که امکان صلح وجود دارد را داشته باشد. یعنی اگر وکیل فقط برای منافع خود و دریافت حق‌الوکاله بیشتر، پرونده شما را بپذیرد، ولی شما را راهنمایی نکند یا شما را به سازش دعوت نکند، این فرد مناسب و شایسته نخواهد بود.
  • وکیل خوب باید مواردی را که به او بیان می‌کنید، به ‌عنوان امانت نزد خود نگه دارد و اسرار شما را به دیگران بازگو نکند. زیرا امانت‌داری صفت بارز وکلای خوب است.
  • این نکته را مدنظر داشته باشید که فردی را انتخاب کنید که با حفظ آرامش خود، در جلسات دادرسی حاضر شود و از شما دفاع کند.
  • وکیل خوب وکیلی است که ابلاغ حکم دادگاه یا قرارها یا اخطاریه‌هایی را که نیاز است، موکل در جریان آن‌ها باشد را به اطلاع او برساند تا موکل بتواند برای اثبات حقانیت خود، دلایل و مدارکی را تهیه کند و به دادگاه ارائه دهد. عدم اطلاع موکل از این موارد ممکن است موجب صدور حکم به ضرر او شود.
  • توانایی دفاع یا بیان خواسته موکل خود را هم به‌ صورت شفاهی و هم کتبی (در قالب لایحه) توسط وکیل از مهمترین نکات انتخاب است. ارائه شفاهی و کتبی این موارد نیازمند دانش حقوقی و اعتماد به ‌نفس وکلا است. زیرا اگر فرد به خودش اطمینان نداشته باشد یا از دانش کافی برخوردار نباشد، نمی‌تواند در جلسات دادرسی، حضور مؤثر و کارآمدی داشته باشد.
  • برای یک انتخاب درست این نکته را در نظر داشته باشید که وکیل موظف است، موکل را به ‌درستی راهنمایی کند. یعنی به قصد دریافت حق‌الوکاله بیشتر او را وارد دعاوی حاشیه‌ای نکند. زیرا این رفتار به ‌دور از اخلاق و شأن وکالت است.
  • بهترین وکیل کسی است که حقیقت پرونده را از موکل پنهان نمی‌کند. یعنی اگر مدارک و ظواهر پرونده، نشان‌دهنده این است که موکل پیروز دادگاه نخواهد شد؛ نباید به دروغ به او وعده پیروزی دهد. زیرا او تعهد به نتیجه ندارد، وظیفه وی این است که تمام تلاش خود را برای احقاق حق موکل خود انجام دهد و نتیجه پرونده را به رأی قاضی بسپارد.

کار را به متخصص بسپارید!

در هنگام انتخاب دقت کنید که وی در چه زمینه هایی تخصص و تجربه بیشتری دارد.
در هنگام انتخاب دقت کنید که وی در چه زمینه هایی تخصص و تجربه بیشتری دارد.

برای انتخاب وکیل باید نکاتی را در نظر داشته باشید. رعایت این نکات به شما کمک می‌کند تا با آگاهی و اطلاعات کامل، فرد متخصص و مناسبی را برای موضوع مورد نظر خود انتخاب کنید. اگر در زمینه مطالب حقوقی آگاهی ندارید، می‌توانید با مشورت کارشناسان حقوقی، فردی را انتخاب کنید که به‌ جهت تسلط بر قوانین و تجربه کافی بتواند به شما کمک کند.

این نکته را در نظر داشته باشید که می‌توانید برای دعاوی حقوقی، از وکیلی کمک بگیرید که در مسائل حقوقی تبحر بیشتری دارد. به دلیل اینکه بعضی از وکلا درطول سال‌های وکالت خود، ممکن است پرونده‌هایی را قبول کنند که صرفاً حقوقی باشد، به همین جهت مهارت و تجربه آن‌ها در زمینه دعاوی و امور حقوقی بیشتر است.

در مقابل بعضی از وکلا در مسائل کیفری تخصص دارند. زیرا اکثر پرونده‌های آن‌ها در زمینه جرائم کیفری بوده‌ است. با این روش می‌توانید درخصوص موضوعی که به وکیل واگذار کرده‌اید، اطمینان کامل داشته باشید. زیرا او پرونده‌های فراوانی مشابه پرونده شما داشته و در این حوزه مهارت زیادی کسب کرده ‌است.

وکیل باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

وکیل خوب دارای چه ویژگی هایی است؟
وکیل خوب دارای چه ویژگی هایی است؟

وکیل باید پیش ‌از دادگاه به ‌طور کامل در جریان موضوع پرونده و جزئیات آن قرار بگیرد. در واقع وکلا باید در مورد پرونده، اطلاعات کاملی را درباره موضوع دعوا یا خواسته موکل بداند و با کشف حقیقت برای احقاق حق موکل خود، در دادگاه تلاش کند.

وکیل باید بعد از کشف واقعیت، با ارائه دلایل و مدارک مناسب و مطابق مقررات قانونی به قاضی برای صدور رای عادلانه کمک کند.

به دلیل اینکه قوانین همواره در معرض اصلاح یا تغییر قرار دارند، لازم است که وکیل مطالعه مستمر داشته باشد. یعنی اطلاعات خود را مطابق مباحث حقوقی و کیفری به‌روز کند. زیرا اگر وکیلی فقط به اطلاعات دوران قبولی خود، در آزمون وکالت بسنده کند، قطعاً این‌ موضوع به زیان او و موکل خواهد بود. به دلیل اینکه حقوق علمی است که افراد باید برای یادگیری نکات جدید آن و آگاهی از قوانین و مقررات، همیشه در تلاش باشند.

اگر وکیل آرامش و سعه‌صدر نداشته باشد، نمی‌تواند به شما کمک کند. این‌ موضوع را در نظر داشته باشید آرامش و تمرکز کامل در جلسات نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند.

وکیل موظف است نسبت ‌به قاضی، دادگاه و همکار طرف مقابل با احترام برخورد کند. در واقع شجاعت و بی‌پروا بودن، با گستاخی نسبت ‌به شأن دادگاه و قاضی متفاوت است. زمانی ‌که برای وکیل برای احقاق حق موکلش تلاش می‌کند، بدون ترس و با شجاعت برای اثبات حقانیت او اقدام می‌کند.

فردی که با رانت و رشوه یا اقداماتی مانند توهین به همکارانش یا بی‌احترامی به شأن دادگاه رفتار می‌کند، شایسته وکالت نیست. زیرا یکی از خصوصیات لازم برای وکیل، برخورد و رفتار مناسب نسبت ‌به طرف مقابل و دادگاه است.

جمع بندی

همان‌طور که ملاحظه می‌کنید، لازم است که وکلا علاوه‌ بر دانش و تخصص در زمینه حقوقی از ویژگی‌های اخلاقی مناسب و مناعت طبع نیز برخوردار باشد. زیرا وکلا باید در شرایط پیچیده و دشوار دادرسی یا در زمان تشدید اختلافات طرفین دعوا، آرامش خود و موکلش را حفظ کند.

زیرا اگر وکیلی مدام در پی تشویش و آشوب باشد یا نظم جلسه دادرسی را برهم بزند، موجب سلب آرامش موکل و طرف مقابل می‌شود. علاوه بر آن تمرکز خود را نیز برای پیگیری پرونده از دست می‌دهد و این موضوع به زیان موکل خواهد بود.

لذا توصیه می‌شود در زمان انتخاب، خصوصیات و ویژگی‌های وکیل خوب را که بیان کردیم، در نظر داشته باشید تا بتوانید انتخاب مناسبی برای پرونده خود، داشته باشید. همچنین اگر نیاز به مشاوره حقوقی دارید، میتوانید با مهدی پیشوایی از وکلای پایه یک دادگستری در قم و تهران در تماس باشید.

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *