ارزیابی مشاوره حقوقی با وکیل در پیشگیری از چالش حقوقی
بدون شک اجتناب از مشکلات حقوقی برای هر فردی غیرممکن است. اما در بسیاری از مواقع اخذ مشاوره حقوقی میتواند تا حد زیادی از بروز این مشکلات جلوگیری نماید. بسیاری از افراد با دیدگاه متعصبانه، اعتقاد دارند مشکلات را باید خودشان حلوفصل کنند. اما آیا این موضوع حقیقت دارد؟ برای ارزیابی این موضوع فردی را تصور کنید که دچار یک بیماری روحیروانی شده است. آیا این فرد میتواند بدون دریافت مشاوره سلامت روانی خود را بازگرداند؟ قطعا خیر. مشکلات حقوقی نیز به همین صورت هستند. اگر بخواهید بدون مشورت با وکیل برای پیگیری اموری نظیر طلاق، انعقاد قرارداد، سرقت یا هر دعوای دیگری اقدام کنید، قطعا به مشکل خواهد خورد. نگران نباشید. راهکار پیشگیری یا دست کم کاهش مشکلات حقوقی در این مطلب گنجانده شده است.
عمده چالش های حقوقی جامعه ایران
تا دلتان بخواهد درباره مزایای مشورت با وکیل یا مشکلات عدم مشاوره حقوقی با وکیل صحبت شده است. گستردگی مطالب درباره مشورت با وکیل به حدی است که خود گویای اهمیت دریافت مشاوره در امور روزمره میباشد. با این وجود اهمیت این موضوع آنقدر زیاد است که ما بر آن شدیم تا این مطلب را به لزوم مشاوره حقوقی با وکیل اختصاص دهیم. البته قبل از هر چیز قصد داریم شما را با رایجترین چالشهایی که ایرانیها با آن دستوپنجه نرم میکنند، آشنا سازیم:طلاق: متاسفانه آمارها نشان میدهد طلاق در میان خانوادههای ایرانی در حال افزایش است. به استناد همین آمار میزان طلا میان زوجهای جوان سر به فلک میکشد. از همین رو یکی از رایجترین چالشهایی که در دادگاهها به چشم میخورد، دعوای مربوط به جدایی زوج و زوجه است. معامله: معاملات بخش جدایی ناپذیر از زندگی بشر هستند. امروزه اغلب معاملهها به صورت کتبی منعقد میشوند. اما امان از آگاهی پایین و عدم دریافت مشاوره که باعث بروز اختلافات فراوان میان طرفین معامله میگردد. مهریه: از جمله دعاوی پرتقاضا در دستگاه قضایی ایران به اجرا گذاشتن مهریه توسط زوجه است. متاسفانه آگاهی کمی درباره قوانین مهریه وجود دارد. استفاده از عباراتی نظیر "مهریه رو کی داده کی گرفته" نیز میتواند به این مسائل دامن بزند. معامله صوری: برخی از بدهکاران یا افرادی که در دادگاه محکوم میشوند، سریعا اموال خود را بنام یکی از اقوام و نزدیکان خود میزنند. باتوجه به گسترش این اتفاق، باید ادعا کرد دعاوی مرتبط با معاملات صوری نیز یک چالش نسبتا رایج در دادگاه محسوب میشود. تخلیه ید و خلع ید: دعاوی تخلیه ید و خلع ید نیز به معنای تصرف اموال غیرمنقول نظیر ملک است که باتوجه به افزایش پدیدهای نظیر اجاره نشینی این روزها دعواهای مرتبط با آنها بسیار زیاد شده است.
راه های پیشگیری از چالش های حقوقی
دعاوی مطرح شده درصد بالایی از دعواهای دستگاه قضایی ایران را تشکیل میدهند. اگر با افرادی که با این قبیل مشکلات مواجه هستند، هم صحبت شوید، احتمالا به یک ویژگی مشترک میان آنها پی ببرید. میخواهید بدانید آن ویژگی چیست؟ عدم استفاده از مشاوره حقوقی پیش از انجام عمل. باور کنید یا نه مشورت با وکلا میتواند تا حد زیادی از دعوا پیشگیری نماید. اجازه دهید این موضوع را با مثال بررسی کنیم.اگر فردی که الان دربهدر دنبال طلاق است، با قوانین طلاق آشنا بود، شاید هیچگاه کارش به دادگاه نمیکشید. چنانچه فردی که معامله خود را امضا میکرد، با بندهای قرارداد آشناییت داشت، یا اگر تنظیم قرارداد را به وکیل سپرده بود، الان دربهدر دنبال دریافت حق ضایع شده خود نمیگشت. از طرفی مطمئن باشید آن مردی که از طرف دادگاه محکوم به پرداخت مهریه سنگین شده است، اگر قبل از ازدواج کمی مشاوره دریافت میکرد، الان سردرگم و مضطرب نبود.
در مابقی دعاوی هم همین موضوع صدق میکند. مشاوره حقوقی یک راه هوشمندانه و آینده نگرانه است. راهی که بهترین مسیر را برای انجام امور حقوقی نشان میدهد. به شما این اطمینان را میدهم حتی اگر با دریافت مشاوره وارد یک چالش حقوقی شوید، تبعات آن به مراتب پایین تر از قبل خواهد بود.
مشاوره حقوقی چیست؟به طور ساده، مشاوره حقوقی را میتوان جلسهای دانست که در آن فرد اطلاعات حقوقی خود را به واسطه دانش یک وکیل یا مشاور افزایش میدهد. این مشاوره میتواند پیرامون موضوعات مختلف برگزار شود. طلاق، قرارداد، ارث و … جزو رایجترین مشاورهها هستند. البته بسیاری از افراد به بهانههای مختلف از دریافت مشاوره طفره میروند. قیمت بالا و عدم داشتن زمان کافی از جمله بهانههای نسبتا رایج در این باره است.
تفاوت وکیل و مشاور حقوقی
هر فردی که از رشته حقوق فارغ التحصیل شده باشد، میتواند مشاور لقب بگیرد. این درحالی است که رسیدن به درجه وکالت به مراتب سخت تر است. وکیل باید در آزمون وکالت پذیرفته شود، 18 ماه دوره کارآموزی را سپری نماید و پروانه وکالت دریافت کند. بنابراین اگر به دنبال بهترین وکیل حضوری یا بهترین وکیل تلفنی هستید، بهتر است از یک وکیل کمک بگیرید. چرا که این افراد از دانش و اطلاعات بیشتری برخوردارند. البته مشاوره حقوقی با وکیل و مزایای آن آنقدر گسترده است که ذکر تمام موارد آن در یک مقاله نمیگنجد.
نیاز به مشاوره حقوقی دارید؟
با ما در تماس باشید
بدون دیدگاه